Izvor: eKapija | Nedelja, 23.06.2019.| 17:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počelo renoviranje Pionira - Konačno nova ventilacija i klima (FOTO)

(Foto: Beograd.rs)
U petak, 21. juna počela je dugo očekivana rekonstrukcija hale Aleksandar Nikolić (Pionir). Radovi će biti završeni do kraja septembra, kako bi dvorana u oktobru bila spremna za košarkaška takmičenja, najavio je prilikom obilaska ovog objekta zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Događaju su prisustvovali i član Gradskog veća Filip Marjanović, sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević i direktor CRS Tašmajdan Milan Novović. Vesić je rekao da je Grad Beograd u temeljnu rekonstrukciju ovog objekta uložio 2 mil EUR, te da će kapacitet biti povećan sa 6.300 na 8.000 mesta.

– U dvorani će biti urađen potpuno nov parket, novi koševi, toalet, ventilacija, klima i biće postavljena nova rasveta. Imaćemo i nova sedišta, dvorana će biti komfornija, ali ne izlazi iz postojećih gabarita, tako da će posao i moći da bude završen do kraja septembra. Sanacija će biti urađena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, gotovo pet decenija ovde nije ulagano ništa, dvorana je bila u takvom stanju da je gotovo bilo nemoguće igrati međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, međunarodna takmičenja će moći da se igraju i ovo će po mom mišljenju biti najlepša dvorana koju imamo – istakao je Vesić.

Vesić je podsetio da ova dvorana postoji 46 godina i naveo da od tada nije bilo ozbiljnijih ulaganja osim što je urađena LED rasveta, zatim grejanje i loža sa jedne strane, prenosi Beoinfo.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da se potpuno rekonstruiše i enterijar cele hale.

U arhitektonskom smislu hala će ostati ista, ali će mobilijar biti potpuno promenjen, estetski usklađen sa savremenim trendovima i potpuno bezbedan. Sva infrastruktura će biti zamenjena. Nakon rekonstrukcije preći ćemo na uređenje platoa ispred hale, gde će biti postavljena bista Aleksandra Nikolića – istakao je Stojčić.

Milan Novović izrazio je zadovoljstvo što je nakon tri godine nekih početnih radova napokon došlo do dana kada su krenuli radovi na proširenju kapaciteta hale Aleksandar Nikolić.

– Sve se radi u postojećim gabaritima, tako da će hala postati funkcionalnija i udobnija kako za sportiste tako i za publiku. U tom kontekstu, polovina septembra je targetovana za završetak radova, taman pred početak nove takmičarske sezone kada je u pitanju košarka – istakao je Novović.
Fotogalerija
Rekonstrukcija hale Aleksandar Nikolić

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.