Izvor: Tanjug | Četvrtak, 20.06.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Autoput od Obrenovca do Ljiga biće završen do 15. avgusta - Sledeće nedelje ugovor za deonicu od Novog Beograda do Surčina

(Foto: Youtube screenshot)
Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, najavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova.

Ona je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11: Obrenovac-Ub, Ub-Lajkovac i Lajkovac-Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

- Trebalo je da te deonice budu otvorene za Vidovdan, 28. juna, ali je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja - rekla je ministarka.

Naglasila da će sa otvaranjem tog autoputa, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

- Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti - dodala je Mihajlovićeva.

Istakla je da je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija autoputa na deonici Ub-Lajkovac, koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata, i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

- Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin-Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledeće nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina - najavila je Mihajlovićeva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.