NavMenu

Mladi portugalski pijanista impresivne biografije Vaško Dantaš održao koncert u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2019. 13:29
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Zlatković)
Vaško Dantaš, mladi portugalski pijanista impresivne biografije, održao je sinoć (19. juna 2019.) koncert u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u prisustvu visokih zvanica i predstavnika diplomatskog kora.

ArtLink & Diplomacy & Commerce - Pijanistički resital: Vasco Dantas, Portugal organizovali su Color Media Communications, Ambasada Republike Portugal u Beogradu i Art Link festival.

Ovim zajedničkim koncertom, ArtLink festival mladih talenata i Diplomacy & Commerce započeli su novi muzički ciklus, navodi se u saopštenju.

Na početku koncerta prisutne su pozdravili Maria Virgínia Mendes Da Silva Pina, ambasadorka Portugala u Beogradu, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink festivala mladih talenata.
Jovanka Višekruna Janković, Vaško Dantaš, Maria Virgínia Mendes Da Silva Pina i Robert Čoban (Foto: Goran Zlatković)Jovanka Višekruna Janković, Vaško Dantaš, Maria Virgínia Mendes Da Silva Pina i Robert Čoban

Vaško Dantaš u obraćanju publici je istakao da je program resitala inspirisan vodom sa kompozicijama Debisija, delom Barcarola, portugalskog kompozitora, Debisijevog učenika Luisa Freitasa Branka, Ravela, Lista i Štrausa "Na lepom plavom Dunavu", prilagođenu za klavir. Na kraju koncerta predstavio je muziku iz svoje zemlje, izvodeći fado kompoziciju na klaviru.


Mladi portugalski pijanista, rođen je u Portu 1992. godine, diplomirao je klavir i dirigovanje na Londonskom kraljevskom koledžu za muziku. Master studije izvođačke umetnosti završio je sa najvišom ocenom na Univerzitetu u Minsteru, gde je primljen na doktorske studije. Vaško je dobitnik više od 50 nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima. Nastupao je na koncertima u renomiranim koncertnim dvoranama na četiri različita kontinenta, uključujući Brazil, Kinu, Hrvatsku, Francusku, Nemačku, Grčku, Italiju, Maltu, Maroko, Portugal, Rusiju, Singapur, Španiju, Švedsku, Tajland, Velika Britaniju i SAD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.