Izvor: Beta | Četvrtak, 20.06.2019.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

BRNABIĆ: Francuske kompanije zainteresovane za metro u Beogradu

(Foto: BalkansCat/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da je danas na njenom sastanku s udruženjem poslodavaca MEDEF razmotren i plan za metro u Beogradu, prenela je Vlada Srbije.

- Nekoliko francuskih kompanija je zainteresovano za taj projekat, mi ćemo nastaviti da radimo na tome. Radna grupa za beogradski metro postoji na nivou Vlade (Srbije). Ja se nadam da ćemo uskoro imati neke konkretne dogovore o tome - rekla je Brnabić na kraju posete Francuskoj.

Ona je rekla da je od 2018, kada su francuske kompanije bile najveći investitori u Srbiji, sve vidljivije njihovo prisustvo.

- Oko 100 francuskih kompanija trenutno u Srbiji zapošljava oko 11 hiljada ljudi, ali pozvala sam ih da dodju u što većem broju da investiraju - zaključila je Brnabić.

Francuska kompanija Egis, prema Ugovoru sa Gradom Beogradom, završila je Generalni projekat i Prethodnu studiju opravdanosti za Metro linije 1 i 2 Beograda i Finalni izveštaj je prihvatila gradska Komisija za sprovođenje ove faze projekta.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima francuskih kompanija Egis i Alstom i sa predstavnicima kineske kompanije Powerchina, sa kojima je razgovarao o projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Vlada Srbije je nedavno formirala Radnu grupu za realizaciju projekta "Izgradnja beogradskog metroa", čiji je zadatak da s kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China (POWERCHINA) pripremi prihvatljiva tehnička, komercijalna i finansijska rešenja za realizaciju ovog projekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.