NavMenu

Strauss Adriatic - Takmičenje Master of coffee 2019

Izvor: Promo Četvrtak, 20.06.2019. 08:58
Komentari
Podeli
Srđan Marković sa žirijemSrđan Marković sa žirijem
Biti barista znači biti vrhunski poznavalac kafe, ali biti najbolji među onima kojima su kafa i napici od kafe i posao i strast predstavlja veliki uspeh. Zaposleni kompanije Strauss Adriatic okupili su se u show room-u fabrike u Šimanovcima na tradicionalnom takmičenju koje se održava pod sloganom "Strauss – Master of coffee".

Ove godine stigle su prijave zaposlenih, koji rade u raznim sektorima kompanije od marketinga i proizvodnje do prodaje i održavanja, spremnih da se takmiče za titulu najboljeg bariste.

Pod budnim okom najiskusnijih barista i dosadašnjih pobednika pokazali su svoje profesionalne i umetničke veštine u pripremi espressa, kapućina i specijaliteta od kafe. Takmičari su se uz maksimalnu koncentraciju usredsredili na stvaranje što boljih napitaka, a tri vrste sudija: senzorni, tehnički i naravno glavni sudija iskusni barista David Nisić ocenjivali su njihove napore. Svi takmičari su kroz tradicionalni Latte art i "free pour" tehniku još jednom pokazali da su crteži u šoljicama kafe zaista posebna vrsta umetnosti.

Sudije Marko Maksimović i Jasnina Stamenić, dosadašnji pobednici u takmičenju barista i Dušan Ergić, prošlogodišnji pobednik u kapingu, nisu krili svoje oduševljenje prikazanim veštinama takmičara, tako da odluka o pobedniku nije bila laka.


Ovogodišnji pobednik je Srđan Marković koji će predstavljati našu zemlju i svoju kompaniju Strauss Adriatic na finalnom internacionalnom Strauss Coffee takmičenju u Poljskoj, koje se održava u septembru.

- Čast mi je što sam pobedio u ovako žestokoj konkurenciji odlukom veoma strogog žirija. Kao što svi baristi vole da kažu, kafa nije samo posao, već i strast, a mi se trudimo da i naše kolege primete naše znanje, posvećenost i ljubav prema poslu - rekao je Srđan Marković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.