Izvor: Novosti | Sreda, 19.06.2019.| 17:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Subotica dobila aplikaciju za lakše i brže parkiranje - EasyPark može poslužiti kao model i za druge gradove

Ilustracija
Subotica je prvi grad u Srbiji koji je dobio aplikaciju EasyPark, koja vozačima omogućava brže i lakše pronalaženje slobodnog parking mesta, a potom i plaćanje parkiranja.

Reč je o besplatnoj aplikaciji za mobilne telefone, namenjenoj za android i IOS uređaje, koja kada se vozači registruju i ukucaju broj registarskih oznaka, na mapi prati njihovo kretanje i sugeriše gde mogu da očekuju slobodno mesto. Kada vozač stane, odmah mu se nudi mogućnost plaćanja.

- EasyPark je vodeći evropski i svetski provajder za digitalno parkiranje, koji se u Subotici predstavlja putem aplikacije, koja vozačima donosi rešenje problema kako da nađu parking mesto u gradu i da skrate vreme traženja, jer većina vozača gubi mnogo vremena na to. Potom, omogućava vozaču da ga plati putem svih mogućih načina digitalnog plaćanja - objašnjava Vladimir Džodžo, regionalni direktor EasyPark-a. - Gradska uprava i JKP Parking su uvođenjem aplikacije omogućili da se podigne kvalitet servisa prema vozačima, a brže pronalaženje prakinga, omogućiće manju emisiju gasova i manje gužve.

Sa jednom aplikacijom može se parkirati u više od 1.200 evropskih gradova i njeno korišćenje se ubrzano širi po celom regionu.

- Aplikacija je lokalizovana i može se koristiti na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku - dodaje Džodžo. - Sve parking-zone su obuhvaćene, aplikacija prepoznaje u kojoj se zoni vozač nalazi i oni ne moraju da gledaju na koji broj da uplate.

Sistem je nadgradiv i u budućnosti će omogućiti punjenje električnih automobila i konekcije na bežični internet.

Model drugim gradovima


- Očekujemo da u Subotici, prvom gradu koji promoviše ovu tehnologiju, pokažemo izuzetan primer dodavanja savremenih tehnologija na postojeću organizaciju parking-prostora, a ona je izabrana zbog visoke pokrivenosti informacionog sistema i dobre infrastrukture i biće model drugim gradovima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.