Izvor: eKapija | Sreda, 19.06.2019.| 13:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako je uz Canon rešenja kompanija Dunav osiguranje optimizovala aktivnosti štampanja

Tehnološki napredniji uređaji sa većom funkcionalnošću, uz uvažavanje potreba kijenta i stalnu podršku, presudno utiču na smanjenje i efikasno upravljanje obimom i troškovima štampe preduzeća, čime se doprinosi njegovoj funkcionalnosti i rastu. Primer pozitivnog uticaja koji se ostvaruje nabavkom inovativnih štampača i centralizacijom upravljanja štamparskom opremom jeste saradnja kompanija Canon i Dunav osiguranje.

Na tržištu sa relativno niskom kupovnom moći, cenovna komponenta polisa osiguranja veoma je bitna, i zbog toga je nadzor nad troškovima poslovanja od vitalnog interesa za uspeh preduzeća. Imajući na umu ovu veoma značajnu činjenicu, kompanija Dunav osiguranje, lider u oblasti usluga osiguranja u Srbiji i Bosni i Hercegovini tokom 2017. godine preuzela je projekat nabavke štamparskog inventara i softvera za svoju centralu i za 28 ispostava, navodi se u saopštenju kompanije Canon.

Uprkos brzom napredovanju digitalizacije i uvođenja sistema za upravljanje dokumentima, potrebe za štampanjem kompanije Dunav osiguranje bile su izuzetno velike, i ona je donedavno imala više od 1.500 štampača. Prema rečima direktora informatičke funkcije kompanije Dunav osiguranje troškovi štampanja, nabavke i zamene tonera i održavanja bili su ogromni.

Ovi uređaji različitih robnih marki, stari i do deset godina tokom 2018. godine postupno su zamenjeni sa preko 300 Canon imageRUNNER ADVANCE štampača - snažnih višefunkcionalnih uređaja, savršenih za kancelarije kojima su potrebni povezivanje, pouzdanost i kvalitet štampanja.

U saradnji sa kompanijom Atos IT Solutions Services, akreditovanim Canon partnerom u Srbiji, započela je upotreba nekoliko Canon programskih rešenja. Uz Canon uniFLOW Enterprise, softver za upravljanje radnim procesima i uređajima za štampanje i skeniranje, omogućeno je bezbedno štampanje i statističko beleženje štamparskih procesa. Praćenju stanja uređaja, proaktivnom održavanju i distribuciji sistemske opreme doprinela je upotreba Canon-ovih programa Canon eMaintenance i Canon iW Management Console.

Ovim potezom kompanija Dunav osiguranje uspela je da uštedi 40-50% u odnosu na ranije troškove štampe. Deo uštede predstavljaju sredstva za održavanje, a drugi deo proizilazi iz veće transparentnosti i preglednosti nad tim šta i za koje namene se štampa. Postupcima autentifikacije (kartica i PIN kod), sprečeno je neovlašćeno i prekomerno štampanje, kao i nepotrebno štampanje u boji. Obim štampanja smanjio se najmanje za 10%, na godišnjem nivou, pa se u kompaniji Dunav osiguranje sada odštampa oko milion crno-belih strana i strana u boji.

U kompaniji Dunav osiguranje istovremeno je tekao i proces sticanja bezbednosnog sertifikata 27001, a instaliranje štamparske opreme sa naprednim bezbednosnim podešavanjima značajno je doprinelo njegovom sticanju.

Canon rešenje u Dunav osiguranju je modularno i predviđa nadogradnju i poboljšanja. Posle izvršenja analize ustanovljeno je da bi sistem štampanja mogao dodatno da se optimizuje uvođenjem štampanja sa mobilnih uređaja i štampe za goste, uvođenjem funkcionalnosti naprednog skeniranja, uspostavljanjem sobe za štampu u kojoj bi se štampali obimniji dokumenti, kao i naprednijim izveštavanjem.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.