NavMenu

Počela realizacija projekta EU PRO u Paraćinu - Radovi gotovi za tri meseca, u Industrijskoj zoni Zmič 300 novih radnih mesta

Izvor: Beta Ponedeljak, 17.06.2019. 19:44
Komentari
Podeli
(Inudtsrijska zona Zmič)U Paraćinu je 17. juna započela realizacija projekta "Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič" koji sprovode Evropska unija i opština Paraćin, vrednosti 300.000 EUR.

Projekat obuhvata radove na izgradnji pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže i ulične rasvete u novom delu Industrijske zone. Time će se proširiti kapaciteti Industrijske zone i tako poboljšati uslovi poslovanja i stvoriti prilike za dolazak novih investitora.

Menadžerka programa EU PRO Olivera Kostić izjavila je u Paraćinu da ukupan iznos sredstava, koji se preko EU PRO plasira u 99 lokalnih samouprava, iznosi 25 mil EUR, od čega je 630.000 EUR već investirano u projekte koji se sprovode na teritoriji opštine Paraćin.

- Pored industrijske zone, podržali smo i unapređenje Geografskog informacionog sistema i pružamo podršku lokalnim preduzetnicima da unaprede svoje poslovanje i konkurentnost - rekla je Olivera Kostić.

Građevinski radovi bi trebalo da budu gotovi za tri meseca. Rezultat ove investicije biće 300 novih radnih mesta kod investitora u Industrijskoj zoni Zmič. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je kazao da je 17 preduzeća kupilo parcele u Industrijskoj zoni Zmič.

- Još dva strana preduzeća čekaju parcelaciju i izgradnju industrijskog parka i oni bi trebalo da zaposle veliki broj radnika u narednih nekoliko godina. Jedan od njih je švedski Rimaster koji je najavio zapošljavanje 1.000 radnika - rekao je Paunović.


Paunović je kazao da će uskoro u Industrijskoj zoni Zmič biti dvadesetak investitora što je od velikog značaja ne samo za građane Paraćina već i celog Pomoravskog okruga.

Ovo je jedan od devet projekata ekonomske infrastrukture koji je podržan u okviru programa EU PRO. Ovaj program finansira Delegacija Evropske unije, a sprovodi se u partnerstvu sa Vladom Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.