Izvor: Beta | Ponedeljak, 17.06.2019.| 19:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela realizacija projekta EU PRO u Paraćinu - Radovi gotovi za tri meseca, u Industrijskoj zoni Zmič 300 novih radnih mesta

Inudtsrijska zona Zmič
U Paraćinu je 17. juna započela realizacija projekta "Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič" koji sprovode Evropska unija i opština Paraćin, vrednosti 300.000 EUR.

Projekat obuhvata radove na izgradnji pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže i ulične rasvete u novom delu Industrijske zone. Time će se proširiti kapaciteti Industrijske zone i tako poboljšati uslovi poslovanja i stvoriti prilike za dolazak novih investitora.

Menadžerka programa EU PRO Olivera Kostić izjavila je u Paraćinu da ukupan iznos sredstava, koji se preko EU PRO plasira u 99 lokalnih samouprava, iznosi 25 mil EUR, od čega je 630.000 EUR već investirano u projekte koji se sprovode na teritoriji opštine Paraćin.

- Pored industrijske zone, podržali smo i unapređenje Geografskog informacionog sistema i pružamo podršku lokalnim preduzetnicima da unaprede svoje poslovanje i konkurentnost - rekla je Olivera Kostić.

Građevinski radovi bi trebalo da budu gotovi za tri meseca. Rezultat ove investicije biće 300 novih radnih mesta kod investitora u Industrijskoj zoni Zmič. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je kazao da je 17 preduzeća kupilo parcele u Industrijskoj zoni Zmič.

- Još dva strana preduzeća čekaju parcelaciju i izgradnju industrijskog parka i oni bi trebalo da zaposle veliki broj radnika u narednih nekoliko godina. Jedan od njih je švedski Rimaster koji je najavio zapošljavanje 1.000 radnika - rekao je Paunović.

Paunović je kazao da će uskoro u Industrijskoj zoni Zmič biti dvadesetak investitora što je od velikog značaja ne samo za građane Paraćina već i celog Pomoravskog okruga.

Ovo je jedan od devet projekata ekonomske infrastrukture koji je podržan u okviru programa EU PRO. Ovaj program finansira Delegacija Evropske unije, a sprovodi se u partnerstvu sa Vladom Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.