NavMenu

Western Union onlajn prenos novca od sada i u Srbiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.06.2019. 18:46
Komentari
Podeli
(Foto: Rido/shutterstock.com)
Western Union, svetski lider u transferu novca, u saradnji sa kompanijom TENFORE, vodećim pružaocem platnih usluga u regionu, pokretanjem sajta westernunion.rs omogućio je onlajn prenos novca, čime je korisnicima u Srbiji pružena opcija slanja sredstava u više od 200 država i teritorija, bilo kada tokom dana.

Onlajn usluga Western Uniona omogućava i slanje novca sa svoje kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama, ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija Western Union-a širom sveta.

- Kako naši korisnici postaju sve više usmereni na digitalnu sferu i sve se bolje snalaze sa mobilnim telefonima, oni zahtevaju više izbora i direktan i brz pristup uslugama. Tokom prethodnih nekoliko godina, Western Union je sproveo veliku digitalnu transformaciju kao deo svoje višeslojne digitalne strategije i omogućio korisnicima da transakcije obave onlajn. Danas, digitalno poslovanje Western Uniona beleži stalan dvocifren rast, i sada se 70% digitalnih transakcija obavlja mobilnim telefonom - rekao je Nogaj Kanpolat, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu.

Western Union je najavio da će provizije za onlajn slanje novca počinjati od 700 RSD. Korisnici iz Srbije mogu da pošalju do 200.000 RSD dnevno preko onlajn usluge.

Western Union pruža usluge transfera novca u Srbiji više od 15 godina i danas, preko svojih agenata, ima više od 4.000 maloprodajnih lokacija u zemlji. Pored slanja novca onlajn, korisnici mogu da pošalju novac i lično preko ovih lokacija, čime je kompanija Western Union potvrdila da je posvećena stalnom unapređenju korisničkog iskustva prilikom slanja i prijema novca i da pruža korisnicima mogućnost da izberu između više različitih opcija i da se povežu sa porodicom i prijateljima širom sveta.


- Naša saradnja sa kompanijom Western Union počela je 2008, a danas TENFORE nudi usluge slanja novca preko Western Union mreže na više od 2.000 lokacija. Biće nam drago da pomoću ovog unapređenja usluge korisnicima pružimo pristup uslugama globalnog transfera novca iz fotelje. Western Union je globalna kompanija koja omogućava kako digitalni tako i standardni prekogranični transfer novca. Ovaj novi digitalni kanal povezaće više ljudi u različitim zemljama nego ikada do sada, i pružiti im fleksibilnost, pouzdanost, i pristup uslugama koje su im potrebne - rekla je Andrijana Dragićević, direktorka TENFORE-a.

Prema Izveštaju o mobilnoj povezanosti na internetu koji je objavila organizacija GSMA, Srbija je među prvih 5 zemalja u Evropi sa najboljim napretkom indeksa mobilne povezanosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.