Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.06.2019.| 14:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela obnova Titove vile na Tjentištu - Rodoljub Drašković želi da uloži i u rekonstrukciju hotela Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska
Predsednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je danas, 17. juna, početak rekonstrukcije Titove vile u Nacionalnom parku Sutjeska na Tjentištu, koju će u celosti finansirati, nakon čega će se ona ponovo naći u turističkoj ponudi, prenosi TrebinjeLive.

- Napravićemo sinergiju između Nacionalnog parka i Grada sunca, gde ćemo povezati mediteranski i kontinentalni turizam, uključujući sve ove sadržaje o kojima brine gospodin Pavlović izgradnjom novog hotela Sutjeska, čime ćemo Hercegovinu povezati kao turističku atrakciju jedinstvenu u Evropi - naveo je Drašković.

Prema njegovim rečima, na Vladi Srpske je da donese odluku o obnovi hotela Sutjeska, što je, takođe, spreman da finansira.

Direktor Nacionalnog parka Sutjeska Dejan Pavlović rekao je da je Vlada Republike Srpske na poslednjoj sednici usvojila predlog da Drašković u celosti finansira ruiniranu Titovu vilu na Tjentištu.

- Na nama je da napravimo ugovor i ono što je najbitnije vila će ostati u vlasništvu Republike Srpske i to je jedan čin koji niko ne bi uradio nego gospodin Drašković - naveo je Pavlović.

On je istakao da će se rekonstrukcija raditi po projektu iz 1977. godine, kada je i počela izgradnja ovog objekta u kojoj je tadašnji predsednik SFRJ boravio nekoliko puta.

- Kao što vidite to je bila ruševina. Počeli smo sa čišćenjem i krenućemo u projekat obnove. Vila će biti veća od 300 kvadrata - naveo je Pavlović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.