NavMenu

Građevinari iz Srbije najviše gradili u Nemačkoj

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 17.06.2019. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/ilkercelik)
Građevinari iz Srbije prošle godine su u inostranstvu ukupno izveli radove vredne 17,5 milijardi dinara, od čega je 8,6 milijardi izvedenih radova na zgradama, navodi se u prethodnim rezultatima koje je objavio Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema državama, najveća građevinska aktivnost zabeležena je u Nemačkoj, 18,5% od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Ruskoj Federaciji 16,6%, slede Crna Gora sa 13,9% i Peru sa 10,7%.

Materijal i oprema iz Republike Srbije najviše su ugrađivani u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok je najveći broj od prosečnih 1.726 srpskih građevinara u inostranstru radio u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Bosni i Hercegovini.

U 2018. godini ukupno u inostranstvu je ugovoreno radova vrednih 23,9 milijardi dinara - najviše u Crnoj Gori, a slede Ruska Federacija, Nemačka, Uganda i Bugarska.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.