Izvor: eKapija | Nedelja, 16.06.2019.| 22:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otpočela rekonstrukcija 4 ulice u Beogradu - Trajanje radova 200 dana

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Radovima na prvoj fazi, od Ruzveltove do Takovske ulice, u subotu, 15. juna je otpočela rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana koja će trajati 200 dana, izjavio je za RTS zamenik gradonačelnika Goran Vesić dodajući da je u svim dnevnim novinama objavljen flajer u kome je do detalja objašnjeno kako će se odvijati radovi i koje izmene u saobraćaju očekuju građane.

Prema njegovim rečima rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra, navodi se na sajtu Beoinfo.

– Ove ulice nisu rekonstruisane više od 80 godina, menjamo kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju, vovovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas. Pored toga radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih šina, kompletna kontaktna mreža, znači prava rekonstrukcija tako da desetinama godina neće morati ništa da se radi – istakao je Vesić.

On je dodao da, pošto je počeo školski raspust i tada se saobraćaj u gradu smanji za oko 30%, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45%, ovi letnji meseci će se iskoristiti da se završi deonica od Ruzveltove do Takovske koja će biti gotova do 20. avgusta, ali i četiri velike raskrsnice.

– To su raskrsnice Starine Novaka, Francuska, Takovska i Bulevara Despota Stefana. Sve vreme radova će biti prohodna po jedna saobraćajna traka, znači ni jednog časa osim kada se bude baš asfaltiralo, a to će biti noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj.

Tako ćemo do 1. septembra imati završene sve četiri velike raskrsnice. To je skoro tri kilometra bulevara i ovako veliki radovi se nisu obavljali dugo u centru grada, a mi grad uređujemo što je dobro za sve građane i na taj način dobijamo moderne ulice. Sada je su one u jako lošem stanju i Beograd ne zaslužuje da ima taklve ulice jer je Beograd uređen grad – rekao je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.