NavMenu

Otvorena sezona kupanja na Adi Ciganliji

Izvor: RTS Subota, 15.06.2019. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Na popularnom beogradskom kupalištu Adi Ciganliji počinje sezona kupanja. Šef Spasilačke ekipe na Adi Ciganliji Miodrag Jović kaže za RTS da je spasilačka služba Ade Ciganlije obučena i spremna da pruži bezbednost na kupalištu. Apeluje na kupače da se kupaju u obeleženim zonama. Profesor dr Goran Vukomanović navodi za RTS da više nema zdravog sunca i savetuje da se na sunce ne izlazi bez zaštitne kreme.

Građani će na Adi Ciganliji moći da se kupaju od 10 do 19 sati, što je zvanično radno vreme.

Šef Spasilačke ekipe na Adi Ciganliji Miodrag Jović kaže za RTS da će zvanična sezona početi u 10 sati podizanjem plave zastave.

Ističe da je Ada Ciganlija ispunila veoma stroge međunarodne standarde što se tiče bezbednosti kupališta, kvaliteta vode kao i zaštite životne sredine. Dodaje da je spasilačka služba Ade Ciganlije obučena i spremna da pruži bezbednost na kupalištu i apeluje da se kupači kupaju u obeleženim zonama.

- Odgovorno tvrdim da je sve spremno za veliki broj posetilaca. Spasilačka služba je u punom broju, između 45 i 70 spasilaca će svakodnevno dežurati od 10 do 19 sata - objašnjava Jović.

Dodaje da je noćno kupanje strogo zabranjeno i apeluje na sugrađane da su kupaju u obeležnim zonama kupališta i da ne ulaze u vodu pod dejstvom alkohola.


Nema zdravog sunnca


Profesor dr Goran Vukomanović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da neposredni loši efekti sunca – crvenilo, osećaj peckanja i iznurenosti nisu toliko opasni koliko su opasni udaljeni efekti sunčevog zračenja.

- Kasni efekti su mnogo gori, ne samo zbog starenja kože već i sklonosti ka tumorima - objašnjava Vukomanović.

Savetuje da se koža maže zaštitnim kremama.

- Nekih petnaestak minuta pre izlaska na sunce moramo da se namažemo zaštitnom kremom koja ima trostruku zaštitu bez obzira imali duge rukave ili ne moramo da se mažemo - savetuje Vukomanović.

Dodaje da i hladu može doći do oštećenja kože.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.