Izvor: eKapija | Petak, 14.06.2019.| 15:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bira se finansijski savetnik za ekonomsku analizu izgradnje beogradskog metroa

(Foto: Johnson76/shutterstock.com)
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa Zorana Mihajlović izjavila je da je gradnja metroa u Beogradu najveći i finansijski najzahtevniji infrastrukturni projekat u regionu, vredan više od 4 mlrd EUR.

Ona je na drugoj sednici radne grupe, na kojoj je francuska kompanija Egis predstavila prethodnu studiju opravdanosti i predlog dve linije metroa, rekla da je beogradski metro projekat od najvećeg značaja za Beograd, ali i od interesa za Srbiju, zbog čega je najvažniji zadatak izabrati optimalan način finansiranja ovog projekta, navodi se na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Pitanje svih pitanja je model finansiranja ovog projekta, struktura troškova, kao i konačna cena, i zato se Vlada uključila, jer Grad Beograd ne može sam da iznese ovaj projekat. Finansiranje će biti glavna tema razgovora na našoj radnoj grupi, u koju je uključen i ministar finansija Siniša Mali - rekla je Mihajlović.

Radna grupa je na sednici odlučila da se prethodna studija opravdanosti sa generalnim projektom, koju je uradila firma Egis, uputi Republičkoj revizionoj komisiji, kao i da se izabere finansijski savetnik koji će za Vladinu radnu grupu uraditi finansijsku i ekonomsku analizu projekta izgradnje beogradskog metroa. Takođe, naloženo je Gradu Beogradu da radnoj grupi dostavi sve odluke koje su do sada donete u vezi sa tim projektom.

Sastanku radne grupe prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predstavnici kineske kompanije PowerChina i francuske kompanije Egis.

Na sastanku su predstavljene linija 1 metroa, koja bi išla od Železnika do Mirijeva (dužine 21,3 kilometra), čija je procenjena vrednost 2,33 mlrd EUR, i linija 2 od Zemuna do Mirijeva (dužine 19,2 kilometra), čija je procenjena vrednost 2,07 mlrd EUR.

Prema predlogu, ukrštanje tih linija predviđeno je na Savskom trgu, kod zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.