NavMenu

Počela izgradnja druge deonice puta Kragujevac-Batočina

Izvor: Beta Sreda, 26.08.2009. 08:16
Komentari
Podeli

Na magistralnom putu Kragujevac-Batočina juče (25. avgust 2009. godine) su počeli radovi na izgradnji druge deonice dužine 4,6 kilometara, u vrednosti od 553 miliona dinara.

Premijer Srbije Mirko Cvetković otvarajući radove rekao je da je izgradnja infrastrukture jedan od osnovnih prioriteta vlade, jer u uslovima recesije omogućava kreiranje novih radnih mesta, povećava bruto domaći proizvod i privlači domaće i inostrane investitore.

- Put Kragujevac-Batočina i njegovo povezivanje sa Koridorom 10 je značajan za podsticaj razvoja auto industrije u Kragujevcu, ali i za razvoj okolnih opština- rekao je on.

Cvetković je pozvao izvođače da "prionu na posao", da se drže rokova i obećao da će Vlada Srbije obezbediti potrebna sredstva.

Rok za završetak deonice puta Kragujevac-Batočina je 150 dana, a radove izvodi Preduzeće za puteve iz Kragujevca.

Magistralni put Kragujevac-Batočina sa dve kolovozne trake biće povezan sa Koridorom 10 do 2011. godine, pošto bude završena i izgradnja preostalih 15 kilometara puta na teritoriji opština Batočina i Lapovo.

Za taj deo puta u toku je izrada urbanističke dokumentacije koja se usklađuje sa Prostorim planom Srbije.

Otvaranju radova na magistralnom putu prisustvovali su i ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Srbije Verica Kalanović, najviši predstavnici lokalne samouprave grada Kragujevca, opština Batočina i Lapovo i direktor fabrike "Fiat automobili Srbija" Đovani de Filipis.

Ministarka za NIP Verica Kalanović kazala je da je izgradnja magistralnog puta Kragujevac-Batočina jedan od tri nacionalna projekta koje finansira to ministarstvo u 2009. godini.

- Ne možemo praviti veliki automobilski centar bez razvijenih saobraćajnica, komunalne i energetske infrastrukture- rekla je ona.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izrazio je zadovoljstvo zbog početka realizacije najveće investicije u ovoj godinu u Kragujevcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.