Izvor: eKapija | Petak, 14.06.2019.| 11:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poreska uprava proverava obračun naknade za prevoz zaposlenih u okviru redovnih kontrola

(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Poreska uprava Republike Srbije obaveštava javnost da će kontrole ispravnosti obračuna troškova prevoza zaposlenih (saglasno odredbama Zakona o radu, Zakona o porezu na dohodak građana, kao i Mišljenju Ministarstva finansija od 1.2.2019. godine) sprovoditi u okviru kontrola poreza na dobit pravnih lica i kontrola poreza i doprinosa po odbitku, a ne kao posebne kontrole.

Poreska uprava Republike Srbije kontroliše ispravnost obračunavanja i plaćanja javnih prihoda od strane poreskih obveznika, u skladu sa planovima kontrola koji se donose na osnovu kriterijuma rizika, saopštili su iz Poreske uprave za eKapiju.

Podsetimo, Poreska uprava Republike Srbije odgovorila je početkom juna Privrednoj komori Srbije na zahtev za tumačenje u vezi kontrole ispunjenosti uslova za priznavanje isplate troškova zaposlenih za dolazak i odlazak sa rada, imajući u vidu mišljenje Ministarstva finansija br. 011-00-12/2019-4 od 01. februara 2019. godine a koje se tiče kupovine mesečnih karata za prevoz.

Podsećamo, Aleksandar Vasić poreski savetnik i računovođa, rekao je u razgovoru za eKapiju, da ukoliko se zakonsko pravo na poresko oslobađanje bude tumačilo restriktivno, kako se najavljuje, poslodavci neće biti u prilici da bez neprimereno velikog administrativnog opterećenja ispune sve što se zahteva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.