NavMenu

Osnovna škola u selu Balajnac kod Merošine biće energetski efikasna - Na zimu i grejanje na pelet

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 13.06.2019. 09:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
Osnovna škola Jastrebački partizani, u selu Balajnac kod Merošine, uskoro će postati energetski efikasnija. Radovi na obnovi fasade, stolarije, podova, sanitarnih čvorova i postavljanje grejanja na pelet koštaće 133.000 EUR, a finansira ih Evropska unija. Izvođač radova je firma MPP Jedinstvo Sevojno.

Oko 200 đaka koji pohađaju školu u ovom selu na jesen će ući u modernije i toplije učionice, jer je planirano da radovi traju 90 dana.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski rekla je da su projekti poput ovoga od važnosti za lokalne zajednice, jer stvaraju jednake mogućnosti za obrazovanje dece i uslove za ostanak ljudi u manjim sredinama:


- Posebno mi je drago da su gotove sve opštine na teritoriji Nišavskog okruga aplicirale sa kvalitetnim projektima i da će kroz EU PRO program realizovati projekte koje se odnose na unapređenje lokalne infrastrukture, ali i izradu planske i tehničke dokumentacije.

U Nišavskom okrugu se trenutno realizuje 18 projekata ukupne vrednosti skoro 1,2 mil EUR, od čega EU ulaže preko 810.000 EUR, a doprinos sa lokala iznosi 350.000 EUR.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.