Izvor: Južne vesti | Četvrtak, 13.06.2019.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osnovna škola u selu Balajnac kod Merošine biće energetski efikasna - Na zimu i grejanje na pelet

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)
Osnovna škola Jastrebački partizani, u selu Balajnac kod Merošine, uskoro će postati energetski efikasnija. Radovi na obnovi fasade, stolarije, podova, sanitarnih čvorova i postavljanje grejanja na pelet koštaće 133.000 EUR, a finansira ih Evropska unija. Izvođač radova je firma MPP Jedinstvo Sevojno.

Oko 200 đaka koji pohađaju školu u ovom selu na jesen će ući u modernije i toplije učionice, jer je planirano da radovi traju 90 dana.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski rekla je da su projekti poput ovoga od važnosti za lokalne zajednice, jer stvaraju jednake mogućnosti za obrazovanje dece i uslove za ostanak ljudi u manjim sredinama:

- Posebno mi je drago da su gotove sve opštine na teritoriji Nišavskog okruga aplicirale sa kvalitetnim projektima i da će kroz EU PRO program realizovati projekte koje se odnose na unapređenje lokalne infrastrukture, ali i izradu planske i tehničke dokumentacije.

U Nišavskom okrugu se trenutno realizuje 18 projekata ukupne vrednosti skoro 1,2 mil EUR, od čega EU ulaže preko 810.000 EUR, a doprinos sa lokala iznosi 350.000 EUR.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.