NavMenu

Gradi se 76 visokih zgrada u Londonu - 2019. godina nebodera

Izvor: eKapija Sreda, 12.06.2019. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: creator12/shutterstock.com)
Ova godina biće godina nebodera u Londonu, jer će 76 visokih zgrada biti završeno tokom 2019. To je tri puta veći broj u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, statistika beleži pad zahteva za gradnju ovakvih objekata od 3,8%, piše časopis Real Estate.

Ova godina će biti rekordna, jer je tokom prethodne godine završeno tek 25 nebodera, polovina od planiranog broja. Krivci su optimistično postavljeni rokovi i problem sa finansijskom održivošću. Stopa odobrenja projekata visoke gradnje tokom 2018. godine porasla je za 14%, a samo osam projekata je odbijeno.

U Londonu trenutno postoji 541 neboder, od kojih je 121 u izgradnji. Više od polovine novih solitera biće visoko između 20 i 29 spratova, a 38% je više od 30 spratova. Gotovo 90% novih nebodera biće objekti rezidencijalnog tipa koji bi trebalo da ponude više od 110.000 domova u gradu koji pati od nedostatka stambenog prostora.


Istočni London prednjači u pogledu predložene izgradnje nebodera sa 257 obekata, u odnosu na 96 zgrada u centralnom Londonu, 90 u zapadnom, 62 u južnom i 34 u severnom delu britanske prestonice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.