Izvor: UEPS | Sreda, 12.06.2019.| 12:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako vaspitavati decu u digitalnom dobu, a sebi priuštiti digitalni detoks, teme Weekend Media Festivala u Rovinju

Ilustracija (Foto: Ollyy/shutterstock.com)
Današnje dileme koje muče roditelje tiču se mobilnih telefona, igranja igrica, korišćenja društvenih mreža. Pitanja su kada deci ovo treba dozvoliti, kada zabraniti i slično.

Stručnjak za ovu temu je dr Ranko Rajović, koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje "Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ" i savetovaće kako se baviti decom u digitalnom dobu. Manifestacija se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Dr Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece, predavač je na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima, kada je reč o vaspitanju i obrazovanju.

Istraživanja koja je sproveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšte znanje.

Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Ni odrasli se ne nalaze u mnogo boljoj situaciji, kada je reč o zasićenosti tehnologijom. Ekrani su non stop uz nas i sve smo svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ne znamo kvalitetno da ga konzumiramo.

O tome kako preživeti vikend bez mobilnog telefona, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detoks, govoriće se na panelu "Digitalni Wellbeing".


Nagrada za najbolje digitalne radove

Svi marketing stručnjaci svoje radove mogu da prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi precizno osmišljen muzički program u duhu Vudstoka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.