NavMenu

Kako vaspitavati decu u digitalnom dobu, a sebi priuštiti digitalni detoks, teme Weekend Media Festivala u Rovinju

Izvor: UEPS Sreda, 12.06.2019. 12:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ollyy/shutterstock.com)Ilustracija
Današnje dileme koje muče roditelje tiču se mobilnih telefona, igranja igrica, korišćenja društvenih mreža. Pitanja su kada deci ovo treba dozvoliti, kada zabraniti i slično.

Stručnjak za ovu temu je dr Ranko Rajović, koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje "Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ" i savetovaće kako se baviti decom u digitalnom dobu. Manifestacija se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Dr Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece, predavač je na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima, kada je reč o vaspitanju i obrazovanju.

Istraživanja koja je sproveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšte znanje.

Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Ni odrasli se ne nalaze u mnogo boljoj situaciji, kada je reč o zasićenosti tehnologijom. Ekrani su non stop uz nas i sve smo svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ne znamo kvalitetno da ga konzumiramo.


O tome kako preživeti vikend bez mobilnog telefona, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detoks, govoriće se na panelu "Digitalni Wellbeing".


Nagrada za najbolje digitalne radove

Svi marketing stručnjaci svoje radove mogu da prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi precizno osmišljen muzički program u duhu Vudstoka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.