NavMenu

Najstariji međunarodni festival vina u Srbiji "Interfest" održava se 16. put u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 12.06.2019. 10:37
Komentari
Podeli
Novi Sad će ponovo biti domaćin Interfesta, najstarijeg međunarodnog festivala vina u Srbiji, od 13. do 15. juna Trg slobode, od 19 sati do ponoći.

Po 16. put ponudiće posetiocima vrhunska vina, ali i delikatese najvišeg kvaliteta, zanimljive radionice i raznovrstan muzičkih program, koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija.

Dolazak na Intefest najavilo je više od 100 vinarija sa svojim najboljim proizvodima. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu, navodi se u saopštenju organizatora.

- Još od 2004. godine promovišemo vino kao izvor uživanja, ali i kao važan privredni i turistički proizvod. Festival povezuje vrhunsko piće sa kvalitetnom hranom iz Vojvodine odnosno iz Srbije, spaja vino sa kulturnom i turističkom ponudom. Zato je Interfest važan ne samo za proizvođače vina, već i za gastronome, ugostitelje, trgovce, turističke radnike, za grad Novi Sad i ceo region - rekla je Nataša Budisavljević Radišić, pokretač Interfesta.


Interfest je do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.