Izvor: Ist media | Sreda, 12.06.2019.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od napuštenih bazena do Eko parka - Prihod od Lost & Found festivala kod Bora ulažu u razvoj turizma (VIDEO)

(Foto: Youtube screenshoot)
Nakon uspešne realizacije tri festivala, organizacija Wave priprema četvrto izdanje Lost & Found festivala koji će biti održan od 19. do 21. jula na napuštenim bazenima u Brestovačkoj banji nadomak Bora.

Organizacija Wave planira da od novčanog prihoda festivala napuštene bazene pretvori u botaničku baštu – Eko Park, koji bi radio tokom čitave godine.

- Suštinska ideja projekta jeste promocija ekologije, obnovljive energije i turističkih sadržaja Istočne Srbije, pa bi samim tim Eko Park bio početna tačka ka svim turističkim destinacijama Borske okoline kao što su Borsko jezero, planina Crni Vrh, planina Stol, Dubašnica, Lazarev kanjon, Zlotske pećine itd - kažu u Wave.

Četvrti Lost & Found će ugostiti brojne muzičare i umetnike iz zemlje i regiona, pa će posetioci imati prilike da uživaju u autentičnom muzičkom programu, bioskopu, izložbama, mural/grafiti kulturi i vatrenom performansu koji je sastavni deo ove manifestacije.


Za sada je potvrđen nastup: Kanda, Kodža i Nebojša, Bjesovi, Sana Garić, Jozzeh Malone, E-clip Mkdsl, Ilija Đoković, Tebra i mnogi drugi.

- Lost & Found Festival je jedinstvena kulturna manifestacija koja kroz autentični muzički program, umetnost i urbanu kulturu želi da probudi mlade u istočnoj Srbiji. Stekli smo internacionalni status uzeći u obzir da su u protekle tri godine gosti bili iz Slovenije, Rusije, Rumunije, Grčke, Poljske, Brazila, Jamajke, Egipta - kažu organizatori.

Posetioci mogu da očekuju sve mere bezbednosti i standarde festivala, kao što su prodaja hrane i pića, dežurna hitna pomoć, dežurna vatrogasna jedinica, toaleti, tehnička voda itd.

Za umetnički deo i iscrtavanje murala pobrinuće se ekipa od sedam internacionalnih umetnika, koji će objediniti zidove bazena u jedno umetničko delo.

Bioskopski repertoar je sačinjen od dokumentarnih, igranih i kratkometražnih autorskih filmova, dok su galerije podeljene na izložbe slike i fotografija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.