NavMenu

Za subvencije u poljoprivredi Užice iz budžeta izdvaja 27 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 12.06.2019. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: Heath Johnson/shutterstock.com)
Grad Užice narednog ponedeljka, 17. juna, raspisaće konkurs za raspodelu sredstava namenjenih subencionisanju poljoprivrednih proizvođača, najavio je Marko Stevanović, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Ukupno je ove godine iz budžeta izdvojeno 27 miliona dinara, i to 20,5 miliona za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim 1,5 miliona u održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta (analiza zemljišta), dva miliona dinara za organsku proizvodnju i pola miliona dinara za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede. Planirano je i da se 2,5 miliona dinara uloži u podsticajne mere kod promotivnih aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju, saopštile su gradske vlasti.

- Subvencije se odnose na nabavku steonih junica, krava i teladi simentalske rase, umatičenih grla ovnova, ovaca, jagnjadi, jarčeva, koza, jaradi i suprasnih nazimica. Subvenicionisana će biti nabavka muzilica i laktofriza, nabavka opreme za plasteničku proizvodnju, sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu, kao i nabavka poljoprivredne mehanizacije. Sredstva su izvojena i za organsku proizvodnju i sadnice voća.

Maksimalan iznos koji se odobrava je do 250 hiljada dinara, s tim što poljoprivrednici mogu konkurisati za više subvencija do tog iznosa. U prvom krugu smo izdvojili 15 miliona za subvencije, dok će ostatak biti iskorišćen na jesen, jer se tada mogu nabavljati sadnice voća - objasnio je Stevanović dodavši da će se sredstva na konkursu odobravati po redosledu podnošenja zahteva, sve do njihovog utroška.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.