Izvor: Beobuild | Sreda, 12.06.2019.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla od jula 2019. - "Približavanje" Mostu na Adi

(Foto: kokixx/shutterstock.com)
Radovi na proširenju Bulevara patrijarha Pavla počeće početkom jula, pošto je krajem prošle nedelje dodelom ugovora napravljen važan korak ka tome.

Na tender koji je raspisan marta 2019. godine pristigle su četiri ponude, od čega su samo dve ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora. Pobednik je na kraju bila najniža ponuda, a u ovom slučaju to je konzorcijum firmi koji čine Energoprojekt niskogradnja, Bauwesen, ATM BG, Gip Konstruktor, Mašinokop i Elnos BL.

Zadatak ovog konzorcijuma biće da rekonstruiše prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovica ka Košunjaku, u dužini od 1,7 kilometara. Ponuđena cena bez PDV-a za ovu deonicu iznosi 1,15 milijardi dinara, a rok za završetak biće 540 dana. Ukoliko ne bude žalbi drugih učesnika na tenderu, izvođač bi mogao biti uveden u posao već tokom jula ove godine.

Radovi na proširenju nekadašnjeg Rakovičkog puta i njegova transformacija u gradski bulevar započela je još početkom 2018, pre svega stvaranjem preduslova za glavni projekat. Tu se misli na izmeštanje Topčiderke i izgradnju novog mosta u Ulici Pere Velimirovića, čime je oslobođen prostor za novu regulaciju budućeg Bulevara patrijarha Pavla. Radovi na ova dva projekta se polako privode kraju. Još ovog proleća zavrseni su svi radovi na novom mostu, a betoniraju se i poslednji segmenti novog korita Topčiderke. Očekuje se da će reka poteći novim koritom do kraja ovog meseca.

Rekonstrukcija i proširenje Bulevara patrijarha Pavla započeće sa etapom od Ulice Pere Velimirovića ka Košutnjaku, čime će biti rekonstruisano samo 1.7 kilometara saobraćajnice. Sledeća etapa treblo bi da se nadoveže na ovu i nastavi dalje sve do raskrsnice kod Hipodroma, međutim ova deonica je još u procesu izrade tehničke dokumentacije. Ona podrazumeva izgradnju denivelisanog ukraštanja sa putem za Košutnjak i potpuno novu trasu bulevara duž pruge. Za ovu etapu još uvek nije poznato kada bi mogla da krene, ali ni sa njom posao neće biti završen. Da bi se kompletirala cela transverzala potrebno je rekonstruisati i treću etapu, odnosno Bulevar patrijarha Dimitrija, od Ulice Pere Velimirovica do skretanja za Resnik.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.