Izvor: eKapija | Utorak, 11.06.2019.| 16:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Regionalna konferencija o digitalizaciji i intelektualnoj svojini 17. juna u Banjaluci

Regionalna konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" biće održana u Banskom dvoru u Banjaluci u ponedeljak, 17. juna 2019. u organizaciji regionalne think-tank organizacije Institut za javnu politiku.

Konferencija se održava kao deo foruma Balkan Perspectives Today, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija, kao i predstavnici stučne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava, i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

Konferencija će imati tri panela:

1. "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države"
2. "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas"
3. "Autorska prava i savremena piraterija"

Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija MTEL Banja Luka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.