Izvor: Radio 021 | Utorak, 11.06.2019.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odloženo uređenje okoline Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu - Propao tender, uskoro raspisavanje novog

Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)
Saobraćajno i komunalno uređenje okoline Naučno-tehnološkog parka u okviru Univerzitetskog kampusa odloženo je, jer nije uspela javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Kako prenosi portal 021.rs, tender je propao jer je jedini ponuđač dostavio ponudu koja je za više od 30 miliona dinara nadmašila procenjenu vrednost radova.

Naime, UGZI je procenio da će radovi kod Naučno-tehnološkog parka, koji je u gradnji koštati 78,1 milion dinara, dok su ponuđači Put invest, Energotehnika-Južna Bačka, AB & CO geosystems i Energy pro predložili da radove izvedu za 112.786.584,6 dinara i rokom od 150 dana.

Kako je ponuđena cena daleko iznad procenjene, tender je odbijen. Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se kod Naučno-tehnološkog parka uradi nova vodovodna i kanalizaciona mreža, javna rasveta i izgradi kružni tok na ukrštanju ulica Dr Ilije Đuričića i Veljka Petrovića.

Planirano je i saobraćajno uređenje ulica Ilije Đuričića i Veljka Petrovića, uz radove na parkinzima, pešačkim i biciklističkim stazama.

Očekuje se da će UGZI u narednom periodu ponoviti ovaj tender.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.