NavMenu

Britanska kompanija EasyJet planira dugoročne investicije u Crnoj Gori

Izvor: Cafe Del Montenegro Ponedeljak, 10.06.2019. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/Hugo_Petitjean)
Kompanija EasyJet zainteresovana je za dugoročne investicije u Crnoj Gori, rekao je dirketor te kompanije Johan Lundgren. Prema rečima crnogorskog premijera Duška Markovića, Vlada Crne Gore otvorena je za strateško partnerstvo sa tom britanskom kompanijom.

- Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj i rast, što je velika šansa za avio kompanije kakva je EasyJet. Vlada je snažno posvećena razvoju turizma, ali i poboljšanju sveukupne infrastrukture kao ključnog preduslova za dalji napredak ove privredne grane - kazao je Marković na sastanku sa predstavnicima kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

On je podsetio na planove za valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, što je od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Premijer Marković istakao je da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema rečima Lundgrena, zainteresovana za dugoročne investicije. Oni su, preko kompanije EasyJet Holidays, zainteresovani da ponude klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, i u tom delu cene partnerstvo sa Karisma Hotels&Resorts, koja ima hotelski kompleks u Ulcinju.


Kompanija EasyJet smatra se jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija. U Evropi su drugi najveći avioprevoznik sa preko 1.000 linija. Prema rečima menadžmenta kompanije, odlikuje ih izuzetna operativnosti, a niski troškovi poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60.000 turista na letovima iz Londona i Mančestera za Tivat i letovima iz Ženeve. Oni smatraju da potencijali Crne Gore, i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.