NavMenu

Vatrosprem iporučuje nova vatrogasna vozila za Kolubaru, ranije kupljeni Kamaz kamion, bez generalne popravke, prešao 980,000 km !

Izvor: Novosti Ponedeljak, 14.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Do početka proleća 2005 površinski kop Baroševac Javnog preduzeća rudarski basen Kolubara trebalo bi da dobije i poslednji od 23 nova speciajlna vozila nadgrađena na šasijama ruskih kaiona Kamaz. U kontigentu je po 6 cisterni za prevoz goriva, sa kran dizalicom i vatrogasnih vozila, kao i pet kamiona-cisterni za prevoz pijaće vode.

 

Sa Kamaz kamionima u Kolubari imaju odlična iskustva, a jedan od davno kupljenih kamiona je bez generalne oprevke, u vrlo teškim uslovima prešao više od 980,000 km.

 

Nadgradnja za nova specijalna vozila je poverena beogradskom Vatrospremu, koji je posle vlasničke promene u oktobru 2003-će doživeo bitan napredak, postepeno diže obim proizvodnje i osvaja velikoserijsku proizvodnju novih specijalnih vozila. Od prošle godine su ponudli 2 nove nadgradnje – cisterna za prevoz goriva i kiper. Vatrogasno vozilo koje Vatrosprem isporučuje za Kolubaru, nastalo je na Kamaz šasiji 43118, sa pogonom na 3 osovine, V8 turbo diesel motorom od 260 KS i desetosstepenim menjačem. Vozilo je dužine 8,65 m i visine 3,5 m. Za površinski kip Baroševac isporučuju se 2 nadgradnje –sa 7000 litara vode i 1000 lit penila, odnosno 7000 lit vode+1000 lit penila+1000 lit praha za gašenje požara.

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.