Izvor: Nezavisne novine | Ponedeljak, 10.06.2019.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Neizvestan početak gradnje mosta na Savi kod Gradiške

(Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)
Iako je s velikom pompom krajem prošle godine najavljeno da će polovinom ove godine, a najkasnije do maja, početi izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, po svemu sudeći, ove godine od toga neće biti ništa, javljaju Nezavisne.

Naime, iz Hrvatskih cesta su Nezavisne, nakon što su pitanja poslali 22. aprila, konačno u četvrtak, 7. juna, dobili odgovor iz kojeg je jasno da se Hrvatskoj u vezi s ovim projektom naročito ne žuri.

Tamara Pajić, portparolka Hrvatskih cesta, rekla je za Nezavisne da se još ne zna kada bi mogao biti izabran izvođač radova za most.

- Postupak pregleda i ocene ponuda je u toku, što znači da je postupak u fazi u kojoj se ne mogu davati preciznije informacije. Nakon što bude doneta odluka o odabiru, postoji mogućnost ulaganja žalbi od ponuđača koji ne budu odabrani pa nije moguće predvideti kada će postupak radova izgradnje mosta biti završen navela je Pajić.

Podsećanja radi, tender za izvođača radova zatvoren je pre pola godine, a od tada Hrvatske ceste nisu odabrale izvođača radova.

Prema informacijama koje su Nezavisne dobile sredinom marta, najpovoljniju ponudu je dostavio konzorcijum Integral - Đuro Đaković montaža - Zagreb montaža, s ponudom od 23.498.800,19 EUR, dok je drugoplasirana ponuda kompanija Hering - Mostogradnja 41.538.317,67 EUR i trećeplasirana ponuda je iznosila 46.208.403,01 EUR italijanske kompanija ICM - Maeg konstrucioni.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.