Izvor: Tanjug | Nedelja, 09.06.2019.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveći posao s nekretninama u istoriji - Američki Blackstone preuzeo skladišta za 18,7 mlrd USD

Ilustracija (Foto: Champiofoto/shutterstock.com)
Američki Blackstone, jedna od najvećih svetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao sa nekretninama u istoriji.

Od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD, preuzeli su američki portfolio skladišta za 18,7 mlrd USD, piše Bloomberg.

Nova akvizicija biće tek deo ukupne vrednosti nekretnina u vlasništvu kompanije Blackstone.

Prema podacima iz aprila, u nekretninama širom sveta držali su ukupno 512 mlrd USD.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se prostiru na 54 miliona m2, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali onlajn trgovci za skladištenje naručene robe.

- Logistika je naša najveća globalna investicijska šema i radujemo se nadograđivanju našeg trenutnog portfolija u svetlu rastuće potrebe e-trgovačkog sektora - kazao je Ken Kaplan iz Blackstone Nekretnina, preneo je portal SEEbiz.

Po svemu sudeći, imaju čemu da se raduju pošto je uspon Amazona i sličnih e-trgovaca značajno povećao potražnju za skladišnim prostorima, navodi portal.

Budući da je u prvim mesecima ove godine zabeležen porast online kupovine od 3,6% u odnosu na zadnje mesece 2018, s ukupnim prometom od 137,7 mlrd USD, i ostale investicione kuće priključuju se novom trendu.

Tako je, na primer, Berkshire Hathaway, poznati ulagač Vorena Bafeta, uložio 860 mil USD u deonice Amazona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.