Izvor: Tanjug | Nedelja, 09.06.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od jeseni novi pravilnik za prodaju robe biljnog porekla - Olakšice za male proizvođače džemova i kompota

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je u subotu 8. juna 2019. godine Sajam poljoprivrede "Agrosirm", u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici.

Na dvodnevnom sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

Ministar je rekao da 20 godina nije bilo dovoljno mehanizacije iz Srbije.

- Počeli su sada da se nadmeću proizvođači traktora, pogotovo od kako smo najavili IMT. Od tog momenta je već krenula trka i na tržištu da se kolebaju cene, a ima i novih proizvoda, tako da je očigledno sve to dalo rezultate - rekao je Nedimović.

Ministar je najavio novi pravilnik koji će se odnositi na prodaju robe biljnog porekla, a koji bi trebalo da bude donesen na jesen.

- Tu pre svega mislim na kompote, džemove i sve druge proizvode od voća i povrća i da damo malim proizvođačima mogućnost da za male serije ne moraju da budu organizovani kao industrija, nego samo da zadovoljavaju bezbednosne kriterijume i da mogu da izađu na tržište, jer će imati na svom proizvodu oznaku države o kvalitetu proizvoda - rekao je ministar Nedimović.

Na drugom sajmu poljoprivrede u KPZ u Sremskoj Mitrovici, prikazane su i poljoprivredne mašine, proizvodene u tom zavodu, prikolice, drljače, felne, dizalice.

Organizatori poljoprivrednog sajma su KPZ, Regionalna privredna komora Sremskog okruga i grad Sremska Mitrovica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.