Izvor: Niške vesti | Nedelja, 09.06.2019.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro počinje obnova Vrežinskog mosta - U toku tender za geološka ispitivanja, sledi nabavka za sanaciju

Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Vrežinski most zatvoren je za automobilski saobraćaj više od dva meseca. Za sada preko mosta mogu samo pešaci, biciklisti i motociklisti, a prema rečima Neboše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada Niša, sanacija mosta uskoro počinje i biće završena do kraja leta kada će preko mosta moći i automobili.

Lović dodaje da će sanacijom biti obuhvaćeni oslonci na kojima se nalaze stubovi jer most nije statički ugrožen. Vrednost radova je, okvirno, od 500 do 600 hiljada dinara.

- Pre par dana je raspisan tender za geološka ispitivanja kako bismo saznali kakvi su slojevi tla ispod mosta, postoji li mogućnost daljeg sleganja i to su neki preduslovi da bi moglo da se krene sa sanacijom mosta - kaže Nebojša Lović.

On dodaje da nakon toga sledi nabavka za sanaciju koja će trajati kratko.

- U razgovoru sa profesorima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta saznali smo da most nije ozbiljno oštećen i da sanacija neće dugo trajati, tako da očekujemo i da projekat sanacije bude dosta brzo odrađen. Za same radove moraćemo da sačekamo neki letnji period kada je najniži nivo Nišave - kaže Lović.

Radovi, prema njegovim rečima, predstavljaju ojačavanje temelja i proširenje oslonca stubova.

- Pokušaćemo da smirimo Nišavu, da tu više nema bujica koje bi dalje potkopavale oslonce, a i sam mulj će stabilizovati oslonce - kaže Lović.

Kada se radi o alternativnim putevima za vozače automobila oni, prema Lovićevim rečima, postoje, a neće biti problema ni da kupači u toku leta bez problema korišćenjem ovih puteva stignu do Vrežinskog bazena.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.