NavMenu

Uskoro počinje obnova Vrežinskog mosta - U toku tender za geološka ispitivanja, sledi nabavka za sanaciju

Izvor: Niške vesti Nedelja, 09.06.2019. 14:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Vrežinski most zatvoren je za automobilski saobraćaj više od dva meseca. Za sada preko mosta mogu samo pešaci, biciklisti i motociklisti, a prema rečima Neboše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada Niša, sanacija mosta uskoro počinje i biće završena do kraja leta kada će preko mosta moći i automobili.

Lović dodaje da će sanacijom biti obuhvaćeni oslonci na kojima se nalaze stubovi jer most nije statički ugrožen. Vrednost radova je, okvirno, od 500 do 600 hiljada dinara.

- Pre par dana je raspisan tender za geološka ispitivanja kako bismo saznali kakvi su slojevi tla ispod mosta, postoji li mogućnost daljeg sleganja i to su neki preduslovi da bi moglo da se krene sa sanacijom mosta - kaže Nebojša Lović.

On dodaje da nakon toga sledi nabavka za sanaciju koja će trajati kratko.

- U razgovoru sa profesorima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta saznali smo da most nije ozbiljno oštećen i da sanacija neće dugo trajati, tako da očekujemo i da projekat sanacije bude dosta brzo odrađen. Za same radove moraćemo da sačekamo neki letnji period kada je najniži nivo Nišave - kaže Lović.


Radovi, prema njegovim rečima, predstavljaju ojačavanje temelja i proširenje oslonca stubova.

- Pokušaćemo da smirimo Nišavu, da tu više nema bujica koje bi dalje potkopavale oslonce, a i sam mulj će stabilizovati oslonce - kaže Lović.

Kada se radi o alternativnim putevima za vozače automobila oni, prema Lovićevim rečima, postoje, a neće biti problema ni da kupači u toku leta bez problema korišćenjem ovih puteva stignu do Vrežinskog bazena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.