Izvor: RTS | Nedelja, 09.06.2019.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliko interesovanje putnika za nove letove iz Beograda - Od jula još 12 linija kompanije Air Serbia iz Niša

Od ovog proleća Air Serbia leti na devet novih destinacija. Avioni su, posle duge pauze, već poleteli u Helsinki, Kijev, Kairo, Rijeku. Sa putnicima je na nekima od njih bio i Nikola Vukomanović, viši menadžer korporativnih poslova ove kompanije, koji kaže da je interesovanje putnika veliko.

Kako je istakao, na sedam destinacija će se leteti tokom cele godine, a za Nicu i Zadar samo tokom sezone.

- Od 1. do 4. juna imali smo prve letove ka svim tim destinacijama. Prvi je bio ka Helsinkiju, potom smo imali Kijev, Kairo, Barselonu. Sada gledamo kakvo je interesovanje i mogu da kažem da je zaista veliko - naveo je Vukomanović.

Rukovodstvo kompanije Air Serbia odlučilo se za nove destinacije nakon detaljnih analiza tržišta, gde putnici žele da idu.

- Ovim destinacijama došli smo do broja 49. Do ove godine leteli smo na 40 destinacija i sada ćemo gledati koliko će to značiti u ukupnom broju putnika do kraja godine - istakao je Vukomanović.

Veza sa Helsinkijem je značajna, jer više od 27 miliona ljudi godišnje putuje preko glavnog grada Finske. Vukomanović se nada da će jedan deo njih dolaziti preko Beograda i nastaviti dalje ka moru ili drugim destinacijama.

Ovo je najveće proširenje saobraćajne mreže od kada je Air Serbia počela da radi i upravo iz Beograda su jedini direktni letovi za određene destinacije. Vukomanović je rekao da očekuje povećanje broja putnika iz regiona, kao i tranzitnih putnika koji će koristiti usluge ovog avio prevoznika.

- Uveren sam da ćemo ovu godinu završiti sa većim brojem od 2,62 miliona putnika koliko je bilo prošle godine - dodao je Vukomanović.

Novo proširenje mreže planirano je za sledeći mesec. Uvodi se 12 novih linija iz Niša.

- Ovo je zaista veliko širenje mreže destinacija, imajući u vidu da u svetu neke druge kompanije imaju mnogo manji broj, iako su veće od nas - zaključio je viši menadžer korporativnih poslova Air Serbia.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.