Izvor: Tanjug | Nedelja, 09.06.2019.| 16:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Početak gradnje metroa najverovatnije do kraja 2020. - Moguća izgradnja obe linije istovremeno

Ilustracija (Foto: Johnson76/shutterstock.com)
Gradnja metroa počeće u Železniku, a prve dve linije ukrstiće se na Savskom trgu i u Mirijevu, dok će trasa ka Novom Beogradu ići kroz tunel ispod Save, rekao je gradonačelnik Beograda Goran Vesić. Kako je rekao, to je rezime studije koju je završila francuska firma Egis.

- Ako sve bude kako treba, mi ćemo do kraja 2020. početi da gradimo metro i to ćemo možda početi obe linije metroa istovremeno - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u Surčinu gde je otvorio manifestaciju "Bojčinsko kulturno leto".

Dodao je da će se istovremeno sa metroom raditi na širenju BG voza što je, dodao je, važno i za građane Surčina jer će linija BG voza koja sada ide do Batajnice kod Zemuna skreteti prema Surčinu.

- Ta linija će obuhvatiti i centar Surčina, i nacionalni stadion koji će biti izgrađen, kao i aerodrom Surčin tako da ćete imati direktnu vezu sa gradom - dodao je Vesić.

kako je prethodno za Blic najavio Stanko Kantar, direktor JKP "Beogradski voz i metro", očekivano vreme od početnih radova do stavljanja u funkciju prve linije do Karaburme je četiri i po godine.

Na pitanje kada bi mogle da budu završene obe linije, Kantar je rekao da bi po Smart planu to trebalo da bude do 2033. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.