Izvor: RTV | Subota, 08.06.2019.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro konkurs za idejno rešenje pešačko-biciklističkog prelaza na stubovima mosta Franca Jozefa u Novom Sadu - U pripremi projektna dokumentacija za još 4 mosta

Novi Sad
Uskoro će biti otvoren javni urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje za pešačko-biciklistički most preko postojećih stubova starog mosta Franca Jozefa, čija je gradnja najavljena u martu 2018. godine, ali i završeni Plan generalne regulacije Petrovaradina sa Petrovaradinskom tvrđavom i Plan generalne regulacije Priobalje, najavio je u emisiju "Grad i mi" na RTV-u gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Svi planovi imaju jasnu proceduru utvrđenu zakonima, tako da ništa ne može da se preskoči i nema tu nikakve mistifikacije. Ja sam namerno najavljivao te projekte, kako bi javnost bila upoznata da će se o tome raspravljati - odgovorio je Vučević na kritike da javnosti nisu dostupni pomenuti planovi.

Na pitanje zašto se odustalo od ideje koju je prethodna gradska vlast plasirala još 2008. godine da na stubovima mosta Franca Jozefa bude izgrađen most za drumski saobraćaj, Vučević kaže da je ta studija plaćena i da se na tome stalo.

- Izgradnja drumskog mosta bi zahtevala, pre svega, da dobar deo saobraćaja bude izmešten, da se uništi park, a pitanje je koliko bi to sve bilo bezbedno i po opstanak i status tvrđave. Mislimo da je najbolje rešenje za grad da dobije pešačko-biciklistički most i zbog razvoja turizma, ali i sve više rekreativaca i biciklista, trendu koji je kod nas vrlo prisutan. Da se razumemo, to nije moja ideja, ali moja politika je da to sprovedem. Sve ostalo je pitanje struke - rekao je on.

Njegova politika je, kaže, i gradnja još četiri mosta, za koja se priprema projektna dokumentacija.

- U izradi je studija izvodljivosti za polednju fazu Bulevara Evrope, tzv. zapadnu obilaznicu, koja podrazumeva i premošćavanje Dunava kod Ribarskog ostrva. Planiramo novi most kod Te To Novi Sad, kod naselja Šangaj, koji bi spojio dva auto puta, ali i pešačko-biciklistički most na Ribarskom ostrvu - objašnjava gradonačelnik.

Osim projekta izlaska grada na reku, koji će uskoro biti prezentovan u okviru Plana generalne regulacije Priobalje, novi vlasnici Luke Novi Sad – Port Dubai planiraju modernizaciju pristana na keju i ulaganje u razvoj putničkog saobraćaja.

Gradonačelnik naglašava da projekat Priobalje neće biti ničija kopija, već da će biti iskorišćena najbolja iskustva velikih gradova koji su urbanizovali i komercijalizovali svoje delove uz reku. Inače u okviru projekta Priobalje je više od 400 hektara zemljišta: Kamenička ada, Ribarsko ostrvo, delovi oko Šodroša i Dunavca, Brodogradilište, potez na kojem se nalazi Rečna flotila, potez oko Kineske četvrti, gde je bivše preduzeće Neimar.

- Ako posmatramo Kameničku adu, Ribarsko ostrvo, Rečnu flotilu, onda je to većinski zemljište u državnom vlasništvu, a Brodogradilište je privatizovano još pre nego što sam postao gradonačelnik. Za početak, moraće da se podigne nivo odbrane od hiljadugodišnjih voda. Očekujemo brojne stručne analize i mišljenja. Sve što se bude radilo u smislu urbanističkih planova, projektno - tehničke dokumentacije, konkursa, sve će biti javno i transparentno - kaže gradonačelnik.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.