NavMenu

Uskoro izgradnja agrobiznis zone u Bojniku - Počeli pregovori sa zainteresovanim investitorima

Izvor: RTS Petak, 07.06.2019. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wellphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat Opštine Bojnik za izgradnju agrobiznis zone ocenjen je kao najbolji na konnkursu Evropske unije, u konkurenciji 99 lokalnih samouprava u Srbiji. Evropska unija je za ralizaciju projekta izdvojila milion EUR, a Vlada Srbije 26 miliona dinara.

Agrobiznis zona nalaziće se u Kosančiću. Kako je rekao Nebojša Nenadović, predsednik Opštine Bojnik, tender je raspisan i očekuje se početak radova:

- Očekujem da krajem jula, početkom avgusta, velike mašine dođu na teren.Svi poslovi trebalo bi da se završe do kraja marta naredne godine. Pregovori sa zainteresovanim investitorima su počeli.

- Ovde su planirane četiri parcele po pet hektara. To su pogoni za preradu i polupreradu i 33 hektara čistog poljoprivrednog zemljišta - dodao je Nenadović,


Ivan Mladenović, jedan od najvećih voćara u opštini Bojnik, koji je gotovo ceo prošlogodišnji rod krušaka sa 4,5 ha izvezao na rusko tržište, pretpostavlja da će tu biti i hladnjača, koja će olakšati plasman poljoprivrednih proizvoda.

U agrobiznis zoni posao će u četiri pogona dobiti oko 300 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.