NavMenu

Erdevik dobija fabriku za proizvodnju testenine i začina - Izgradnja pogona od 3.000 m2 na leto ili jesen, posao za 150 ljudi

Izvor: RTV Petak, 07.06.2019. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wideonet/shutterstock.com)Ilustracija
Na parceli od blizu 3,5 hektara, na samom ulazu u Erdevik, uskoro će biti izgrađena fabrika za proizvodnju testenina kao i začina. Dobar položaj pored puta i laka povezanost na svu neophodnu komunalnu infrastrukturu opredelili su investitore da pokrenu dodatnu proizvodnju u ovom delu Srema.

Za ovaj pogon koji će biti u sastavu kompanije Dali trade u startu, prema prvim informacijama, biće neophodno više od 60 kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika od 30 do 60 godina. Na ovu vest meštani Erdevika pozitivno reaguju smatrajući da će to sprečiti odliv mladih ljudi iz seoske sredine.

Lokalna samouprava dala je saglasnost za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine Opštine Šid. Takođe, opština je i na raspolaganju investitoru za sve neophodne dozvole koje će morati da dobije u narednom periodu, kako bi se pristupilo izgradnji proizvodnog objekta od oko 3.000 m2.


Očekivanja su da bi prvi radovi na izgradnji hale proizvodnog objekta mogli da počnu krajem leta ili početkom jeseni. Najpre je neophdno da investitor dobije sve neophodne dozvole. Nakon toga sledi izgradnja i opremanje objekta, te uvođenje radne snage u posao. U prvoj fazi u fabrici će biti uposleno oko 60 ljudi, dok se kao krajnji broj spominje cifra od oko 150 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.