Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 06.06.2019.| 12:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hrvatska kompanija traži sezonske radnike u Srbiji - Minimalna plata 400 EUR, obezbeđen i smeštaj

Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)
Osetina grupa DOO Semeljci iz Hrvatske preko Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije traži 50 berača gljiva, 15 berača plodova u staklenicima, 15 radnika na farmi za mužu, pripremu hrane i hranjenje životinja, 20 radnika na pakovanju povrća.

Kompanija obezbeđuje minimalnu neto zaradu od 400 EUR, uz obezbeđen zajednički smeštaj za više osoba.

Konkurs je otvoren do 15. juna. Sezonski radnici mogu biti niskokvalifikovani, a radno iskustvo je nebitno. Potrebnu dokumentaciju mogu da podnesu na srpskom jeziku.

Osim sezonskih radnika, kompanija je u Srbiji objavila i oglas za prijem 15 vozača, koji moraju imati treći stepen stručne spreme i vozačku dozvolu B, C, E kategorije i licencu za profesionalne vozače. Minimalna plata i za vozače je 400 EUR, uz obezbeđen smeštaj.

To što zemlje u regionu nude veće zarade sezonskim radnicima utiče na to da i srpski poljoprivrednici i privrednici moraju da povećaju dnevnice za rad u poljima. Sezonski radnici sada dnevno mogu da zarade između 2.000 i 3.000 dinara. Za vreme berbe voća vlasnici gazdinstava sezoncima, osim dnevnice, obezeđuju i obrok i prevoz.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.