Izvor: eKapija | Sreda, 05.06.2019.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradnja golf terena u Mostaru mogla bi da počne uskoro - Na 100 ha planirane i urbane vile, hoteli, poslovni objekti (VIDEO)

(Foto: YouTube.com)
U Mostaru je i dalje aktuelna priča o gradnji kompleksa golf terena, ali se kao i prethodnih godina čeka formiranje Gradskog veća kako bi se obavio transfer trećine zemljišta koje je u gradskom vlasništvu, rekao je u izjavi za eKapiju Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara.

Na 100 ha budućeg kompleksa nalazi se dve trećine privatnih parcela, ali je investitor, britanska firma Most Connections, rešila te odnose. Sledeći i najvažniji korak je formiranje Gradskog veća, jer investitor ne želi parcijalno ući u ovaj veliki projekat.

Kompleks bi se prostirao od Salakovca pa sve do dela na kojem se nalazi stadion NK Bjelopoljac, a još ranije je Grad Mostar donio regulacijski plan da se u severnom delu grade golf tereni.

- Ovde bi se nalazili tereni sa 18 rupa, 280 do 300 urbanih vila za smeštaj svih zaljubljenika u golf, dva hotela i dosta pratećih turističkih i poslovnih sadržaja koji bi zadovoljili ukuse elitne klijentele - rekao je Bubalo za eKapiju, i dodao da je optimističan i smatra da je gradnja vrlo izvesna.


Kako nam je pojasnio, u analiziranju opravdanosti ovako velikog projekta, čija bi gradnja bez objekata, koštala oko 50 mil KM (oko 25 mil EUR), vodili su se činjenicama da jedan profesionalni golfer, dolaskom da odigra partiju na određenoj destinaciji, dovodi avion svoje posade. Luksuzni smeštaj koji bi imao kompleks išao bi u prilog tome.

- Lociran uz Neretvu, vrlo blizu aerodroma i budućeg priključka na Koridoru 5C, kompleks golf terena bio bi deo jedinstvene turističke ponude koju Mostar želi da razvija narednih godina. Uz projekte etno sela Borina, koji se naslanja na golf terene, kabinske žičare Rujište, verskog turizma Međugorja, Blagaja i ostalih Mostar bi u Evropi bio raritet po svojoj ponudi. Zato ne smemo stati sa ovim projektima. Izvesno je da gradnja terena može ubrzo početi - zaključio je Bubalo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.