NavMenu

Nada za oživljavanje fabrike prečistača u Rogatici - Partneri iz Srbije zainteresovani za obnovu proizvodnje

Izvor: Glas Srpske Sreda, 05.06.2019. 13:57
Komentari
Podeli
Iustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Iustracija
Potencijalni privredni partneri iz Srbije uskoro bi trebalo da posete Novu fabriku prečistača u Rogatici s ciljem dogovaranja saradnje i pokretanja tog nekadašnjeg privrednog giganta.

Potvrdio je to načelnik opštine Milorad Jagodić, koji se nedavno sastao sa predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

- Zajedno smo posetili ovo preduzeće i uverili se da je stepen očuvanosti mašina i alata iznad očekivanja i da bi se mogli koristiti ne samo u proizvodnji prečistača i hladnjaka ulja iz starog proizvodnog programa, nego i u druge proizvodne svrhe - rekao je Jagodić i dodao da u tom kolektivu ima petnaestak zaposlenih.

Istakao je da je ovo nova nada da se oživi rad nekadašnjeg giganta, koji je zapošljavao gotovo 800 radnika.

Nova fabrika prečistača u Rogatici, koju je da ne bi otišla u likvidaciju nakon stečaja, polovinom 2009. godine kupila Vlada Srpske za nešto više od 3 mil KM, nikako da stane na noge ili dobije novog vlasnika. Nekoliko pokušaja opštinske i republičke vlasti na tom planu nije urodilo plodom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.