Izvor: Politika | Utorak, 04.06.2019.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija United Group objavila kupovinu mobilnog operatora Tele2 Hrvatska

Ilustracija (Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)
Provajder telekomunikacionih i medijskih usluga United Group postigla je dogovor o kupovini Tele2 Hrvatska za 220 mil EUR, saopšteno je iz te kompanije.

United Group navela je da očekuje da će transakcija, koja je u procesu odobrenja regulatora, biti okončana pre kraja godine.

- Ovo je prva transakcija od marta 2019. godine, kada je okončana akvizicija kojom je BC Partners, međunarodna investiciona kompanija, postala većinski vlasnik United Group. Ujedno je ovo bila i jedna od najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi ikada - navodi se u saopštenju i dodaje da će kupovina Tele2 ubrzati rast te kompanije.

Direktorka United Group Viktorija Boklag rekla je da je Hrvatska za tu kompaniju "atraktivno i važno tržište", prenosi Beta.

- Imamo odlične rezultate u integraciji mobilnog biznisa u regionu, nakon kupovine Tušmobila u Sloveniji, i veoma smo uzbuđeni zbog novih mogućnosti koje ćemo imati sa Tele2 Hrvatska - rekla je Boklag.

Sa sedištem u Amsterdamu, United Group je pružalac medijskih i komunikacionih usluga širom jugoistočne Evrope i zapošljava preko 4.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.