Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 03.06.2019.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS i kineska krovna privredna komora potpisale Memorandum o razumevanju - Mogućnost za spajanje preduzeća

Ilustracija (Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije (PKS) i Svekineske federacije za industriju i trgovinu (ACFIC) potpisan je danas, a kako je rečeno, veruje se da će doprineti jačanju prijateljstva dve države i učvrstiti osećaj da su Srbija i Kina jedna porodica.

Marko Čadež, predsednik PKS, rekao je da ne postoji mesto u Evropi gde su kineske investicije bolje i poželjnije, a o tome svedoče investicije kineskih kompanija u Smederevo, Bor i Zrenjanin.

Dodao je da očekuje da će veliki poslovni forum privrednika dve države u Pekingu biti održan krajem jeseni ili početkom zime ove godine.

Potpredsednik ACFIC Sje Djinžong rekao je da postoje mogućnosti za spajanje preduzeća i pozvao na što češće sastanke, kako bi odnosi među kompanijama jačali.

Svekineska federacija okuplja privredne komore Kine i čine je kineski industrijalci i biznismeni, kompanije i pojedinci u privatnom sektoru. Ima registrovanih 4,5 miliona članova i više od 3,4 hiljade lokalnih kancelarija u provincijama i opštinama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.