Izvor: Promo | Ponedeljak, 03.06.2019.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

cargo-partner nudi rešenja za rečni i pomorski transport za specijalni teret

Kompanija cargo-partner Srbija je uvela uslugu kombinovanog rečnog i pomorskog transporta krajem 2018. godine i od tada je realizovala nekoliko interesantnih projekata. Nudi rešenja za razne vrste tereta, uključujući rasuti i komadni teret, vangabaritni teret i tečni teret.

cargo-partner pruža rešenja za transport na plovnom putu Rajna-Majna-Dunav, od luka ARA regije do Crnog mora. Takođe organizuje i pretovar u svim važnim komercijalnim i evropskim lukama na Dunavu. Pored usluga rečnog transporta organizuje rešenja za potrebe svojih klijenata na kratkim destinacijama na Crnom, Jadranskom i Egejskom moru.

Krajem januara, cargo-partner je dobio idealnu priliku da dokaže fleksibilnost ove usluge, što je i potvrdio prilikom transporta na Dunavu kroz blisku saradnju timova kompanije cargo-partner u Srbiji, Pekingu i Tjencinu. Klijent je očekivao hitnu pošiljku pokretnih traka u obliku tereta van kontejnera, koja je krenula iz Šangaja ka Luci Konstanca.

Pošiljka, koja se sastojala od 56 namotaja pokretnih traka ukupne težine od preko 990 metričkih tona, planirana je da stigne u Smederevo u Srbiji do 31. januara 2019. Usled kašnjenja broda na putu za Konstancu, tim cargo-partnera morao je da izvrši dostavu u veoma kratkom roku.

Kompanija cargo-partner preuzela je pošiljku u Konstanci i pobrinula se za transport preko Dunava do Smedereva, od istovara sa morskog broda i utovara na rečnu baržu u Luci Konstanca, do pregleda tereta tokom istovara sa barže u Luci Smederevo. Zahvaljujući efikasnoj saradnji između timova kompanije u Srbiji i Kini, ceo transportni proces, od pristajanja broda u Konstanci do istovara u Smederevu, završen je za samo devet dana.

U aprilu 2019, ova međunarodna logistička kompanija uhvatila se u koštac sa još jednim interesantnim projektom na Savi i Dunavu. Ukupno 4.000 kubnih metara delova za kotlove, uključujući nekoliko delova koji spadaju u vangabaritni teret, prevezeno je Savom i Dunavom od Slavonskog Broda preko Beograda do Konstance. Ovaj projekat bio je posebno izazovan na deonici Save, gde je navigacija bila otežana na određenim mestima zbog nestabilnog nivoa vode.

Da bi osigurao neometan transport, pored saradnje sa administrativnim organima, cargo-partner je sarađivao sa kapetanima sa ogromnim iskustvom u navigaciji svakim delom te reke. Po dolasku u Konstancu, pošiljka je pripremljena za pretovar na morski brod ka Turskoj.

Mirko Ilić, direktor kompanije cargo-partner u Srbiji, uveren je da će ova nova usluga kombinovanog transporta pružiti više mogućnosti kako kompaniji tako i njenim klijentima.

- Transport unutrašnjim plovnim putevima jeste efikasna i ekološki održiva alternativa drumskom transportu. Naši specijalizovani timovi zahvaljujući ekskluzivnim ugovorima sa brodarima, terminalima i brokerskim kućama, uz dugogodišnje iskustvo, pružiće klijentima optimalna rešenja kada je reč o transportu specijalnog tereta. To nam omogućava da klijentima pružimo najfleksibilnija rešenja. Sigurni smo da će naši klijenti to prepoznati i sve više koristiti našu novu uslugu rečnog i pomorskog transporta u bliskoj budućnosti.

cargo-partner ove godine slavi 15 godina poslovanja u Srbiji. Kompanija trenutno ima 100 zaposlenih u predstavništvima u Beogradu, Novom Sadu i Subotici. cargo-partner pruža široku lepezu usluga vezanih za organizaciju transporta vazdušnim i pomorskim putem, kao i za logistiku i špediciju, za razne privredne grane, a posebno se izdvaja u domenu transporta specijalnog tereta i živih životinja.

Od 2014, cargo-partner upravlja savremenim skladištem u Dobanovcima kod Beograda i nudi inovativne usluge vezane za logistiku, carinjenje i dodatne usluge.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.