Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 03.06.2019.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Huawei Technologies prodaje većinski udeo u Huawei Marine Systems

Ilustracija (Foto: Pixabay / chaitawat)
Huawei Technologies (HT) planira da proda 51% dela u svom podvodnom telekom kablovskom biznisu Huawei Marine Systems (HMS), izveštava agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje kupca.

Kompanija Hengtong Optic-Electric (HOE), koja se bavi proizvodima optičke komunikacione mreže, objavila je na Šangajskoj berzi da je 31. maja potpisala pismo o namerama sa firmom HT, o kupovini vlasničkog udela u HMS plaćanjem u gotovini i u akcijama.

Cena nije navedena, a u HT su odbili da komentarišu. Trgovanje akcijama HOE na Šangajskoj berzi danas je obustavljeno zbog tekućih razgovora o tom ugovoru.

HMS je osnovan 2008. godine kao zajedničko preduzeće sa britanskom kompanijom Global Marin (GM) i uglavnom se bavi izgradnjom podvodnih komunikacijskih kablova širom sveta. HT je stekao većinski udeo akcija sa pravom glasa u upravnom odboru HMS u avgustu 2018. godine, a GM ima 49%

HMS je prošle godine ostvario prihod od 394 miliona juana (57,10 mil USD) i zabležio neto dobit od 115 miliona juana, prema godišnjem izveštaju o poslovanju njegove krovne kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.