Izvor: Blic | Ponedeljak, 03.06.2019.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Škoda, Fiat i Toyota najprodavaniji u Srbiji

Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Škoda i Fiat ponovo su najprodavaniji brendovi među novim automobilima u Srbiji, a ove godine im se pridružila i Toyota. Najjeftiniji modeli su Škoda fabia, Fiat 500L i Toyota aygo, a kreću se od oko 9.600 EUR do gotovo 11.000 EUR.

U prvoj trećini ove godine kupaca je bilo manje za 538, iako je u aprilu prodato 619 vozila više nego u istom mesecu prošle godine. I dalje je Škoda ubedljivo najprodavaniji brend i to sa duplo više prodatih četvorotočkaša u odnosu na drugoplasirani Fiat. Treća Toyota je ispred brendova Renault, Hyundai, Dacia.

- To su automobili koji se tradicionalno najviše prodaju. Naši ljudi vole te automobile i verovatno su najpristupačniji za finansiranje. Interesantno je da je došlo do porasta prodaje japanskih brendova kao što su Toyota, Suzuki, Honda, ali korejskog Hyundai, koji polako osvajaju kupce, verovatno zbog bezbednosti, ekologije i pouzdanosti - kažu u Srpskoj asocijaciji uvoznika novih vozila i delova.

Treba napomenuti i da je Volkswagen prošle godine bio u prva tri brenda, a sada je na sedmom mestu. Blic navodi da je od januara do aprila ukupno prodato 9.409 novih putničkih automobila.

- Došlo je i do blagog pada kupovine novih putničkih automobila od strane fizičkih lica. U prva četiri meseca ove godine ima za 4% manje kupaca među fizičkim licima nego prošle godine - dodaju iz Asocijacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.