Izvor: Danas | Ponedeljak, 17.08.2009.| 12:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za javne radove u srednjem Banatu 31 milion dinara - posao za 200 nezaposlenih

Blizu 200 nezaposlenih radnika sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u srednjem Banatu dobiće posao na tri, odnosno šest meseci tokom izvođenja javnih radova za koje su Ministarstvo ekonomije i Pokrajinski srekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost raspisali konkurs.

Odobreno je 17 projekata u vrednosti od oko 31 milion dinara. Najveći broj projekata po programu javnih radova odobren je ustanovama u opštini Žitište.

Tako je JP "Razvoj" dobilo sredstva za infrastrukturu u vrednosti od 1,8 miliona dinara i za pošumljavanje zelenih površina od 2,1 milion dinara. Centar za socijalni rad opštine Žitište dobilo je milion dinara za pomoć u kući starima "Treće doba zajedno", Opštinska uprava za čišćenje otvorene atmosferske kanalske mreže 2,7 miliona dinara, FK "Olimpija" Torda za uređenje fudbalskih igrališta dobilo je više od pola miliona dinara i Dom zdravlja Žitište za zdravstveno zbrinjavanje hronično obolelih i starih osoba, nešto više od milion dinara. Na ovim poslovima biće angažovan 51 radnik.

Gerontološki centar Zrenjanin za pomoć u kući dobio je 5 miliona dinara, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti za edukaciju i pomoć obolelima od dijabetesa 2,8 miliona dinara, Udruženje građana Vojvođanska inicijativa za prenoćište za beskućnike 1,5 miliona dinara, dok je za drugi projekat "Osmeh za stare" dobilo 1,7 miliona dinara. Na realizaciji ovih projekata angažovaće se 68 nezaposlenih Zrenjaninaca.

Opštini Sečanj odobrena su tri projekta - sanacija divljih deponija u MZ Jarkovac, a izvođač projekta je JKP "Sečanj", dok je vrednost radova 1,2 miliona dinara. Udruženju stočara "Konak" za sanaciju deponije odobreno je 930.000 dinara, a Centru za socijalni rad za pomoć u kući 1,4 miliona dinara. U ovoj opštini, na javnim radovima biće uposleno 28 radnika.

Novi Bečej je dobio dva projekta: "Vojvodina" za pomoć u zadnji čas 6 miliona dinara i Dom za smeštaj duševno obolelih "Sveti Vasilije Ostroški", kućna nega i pomoć, u iznosu od 3,4 miliona dinara. Na javnim radovima biće angažovan 21 nezaposleni radnik.

U opštini Nova Crnja, sredstva su odobrena za opštinsku poljočuvarsku službu u iznosu od 1,7 miliona dinara dok je MZ Srpska Crnja dobila milion dinara za uređenje i poboljšanje uslova stanovanja u romskim naseljima. Za oba projekta predviđeno je angažovanje dvadeset nezaposlenih. Radovi na infrastrukturi počeće tokom ove nedelje dok će socijalni program zaštite početi da se realizuje u septembru, potvrđuju u Nacionalnoj službi zapošljavanja – filijala Zrenjanin.

( Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Danas" od 17.08.09. )


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.