Izvor: eKapija | Petak, 31.05.2019.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia od 1. juna 2019. počinje uvođenje 9 novih linija - Iz Beograda za Madrid, Barselonu, Kijev, Krasnodar, Helsinki, Kairo, Nicu, Zadar i Rijeku

Air Serbia u junu uvodi direktne letove ka devet novih gradova što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom.

Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio-prevoznik povećava broj svojih destinacija za gotovo petinu, saopšteno je iz kompanije Air Serbia.

Inauguracioni letovi ka Helsinkiju i Barseloni zakazani su za 1. jun, nakon čega će se letovi ka prestonici Finske obavljati tri puta, a čuvenoj španskoj destinaciji dva puta nedeljno.

Već narednog dana avioni kompanije Air Serbia poleteće ka čak tri nove destinacije, spajajući Beograd sa Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno.

Prvi let za Krasnodar biće obavljen 3. juna, nakon čega će se ka gradu na jugu Rusije leteti tri puta nedeljno. Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, planirano je za 4. jun.

Poslednjim inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, Air Serbia će 21. juna obeležiti povezivanje i sa ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone.

- Uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, Air Serbia je još jednom potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio-saobraćaja. Veoma nas raduje što smo pažljivim izborom destinacija značajno unapredili funkcionalnost naše mreže, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije - izjavio je generalni direktor aviokompaniej Dankan Nejsmit.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže Air Serbia na ukupno 49 destinacija nacionalni avioprevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma.


Još četiri aviona u floti

Floti kompanije Air Serbia priključiće se još četiri aviona tokom letnje sezone, što je povećanje od 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, najavio je Nejsmit, a prenosi Tanjug.

Domaća aviokompanija je do sada iznajmila avion Etihad Airways Airbus A320 i primila A319 od irske lizing kompanije Avalon, preneo je portal B92.

Avion Nordica CRJ900, koji je iznajmljen na takozvani mokri lizing, što znači sa sve posadom, treba da se pridruži floti tokom sledeće nedelje, dok detalji o četvrtom avionu koji je Nejsmit spomenuo, trenutno nisu poznati.

Flota se povećava zato što se avio-kompanija priprema za najveću ekspanziju do sada, uvođenjem 21 nove linije tokom letnjeg perioda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.