Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.05.2019.| 16:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijave za međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research 2019. do 4. septembra

(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Stručni žiri za dodelu nagrade International Medis Awards već šesti put zaredom raspisuje konkurs International Medis Awards for Medical Research za najbolja medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Evrope.
U 2019. godini učešće je otvoreno za sve lekare i farmaceute sa područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (sa anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (sa alergologijom) ili reumatologije.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen između 1. septembra 2018. i 31. avgusta 2019.

Konkurs je raspisan u devet zemalja: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Prijavljene radove ocenjivaće stručni žiri prema unapred određenim kriterijumima. Čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsednika žirija prof. dr Matije Tomšiča, dr med., načelnika Kliničkog odeljenja za reumatologiju na Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobednika sa svakog raspisanog istraživačkog područja, prenosi portal Medis health.
Pobednici konkursa dobiće bronzanu skulpturu Budućnost (Future) i finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 2.500 EUR (bruto).
Finalisti konkursa dobiće priznanje Medis Awards finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 500 EUR (bruto). Finalisti i članovi stručnog žirija biće pozvani na svečanu ceremoniju dodele nagrada koja će se održati 4. novembra 2019. u Ljubljani.
Rok za prijavu je 4. septembar 2019, a više informacija možete dobiti na linku www.medis-awards.com.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.