Izvor: Mondo | Sreda, 29.05.2019.| 16:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpski genetičar Miodrag Stojković odlazi na Harvard

Miodrag Stojković (Foto: YouTube)
Čuveni srpski genetičar dr Miodrag Stojković, vlasnik bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu i profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, svoj Leskovac će zameniti Harvardom.

Doktor Stojković će, navodi beoradska Politika, sledeće dve godine biti na čelu tima za istraživanje matičnih ćelija na Univerzitetu Harvard.

Kod kuće, dr Stojković nije prošao prvi krug izbora za člana SANU, a tim povodom je poručio: "Bruka je njihova a ne moja, neću se više kandidovati".

Pre toga je na matičnom fakultetu bila afera kada je Stojković smenjivan, a na čelo katedre koju vodi pokušano da se dovede zamena koja nema nikakve veze istraživanjima i programima koji su se tamo sprovodila. Čak je bilo reči da će se Katedra za matične ćelije raspustiti. Sa fakulteta su to sve dematovali, a i katedra i dr Stojković su "opstali".

- Epilog je da će ovaj naučnik zatražiti odsustvo sa Medicinskog fakulteta i otići u svet kako bi potražio bolje uslove za rad i razvoj Centra za izučavanje matičnih ćelija, čije je osnivanje pokrenuo, a koji još nije završen - piše list.

Kako se navodi, Stojkovićeva klinika za lečenje steriliteta u poslednjih 10 godina pomogla je rađanje više od 800 dece.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.