NavMenu

U planu izgradnja prvog ibis Styles hotela u Rijeci - Investicija vredna 18,5 mil EUR

Izvor: InHoreca Sreda, 29.05.2019. 14:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)Ilustracija
Strateški partner svetski poznatog hotelskog lanca Accor za srednjeistočnu Evropu, Orbis Hotel Grupa i riječka kompanija Rijeka Property potpisali su 20-godišnji sporazum o saradnji za prvi ibis Styles hotel u Hrvatskoj, u Rijeci, u koji će biti investirano 18,5 mil EUR, a trebalo bi da bude otvoren 2021.

Iz lanca Accor su u ponedeljak obavestili da sa gradnjom hotela u Rijeci trebalo da se počne pre kraja ove godine, a nezvanično se saznaje da će biti na lokaciji u Cambierievoj ulici broj 13.

Hotel će imati površinu od gotovo 15.000 m2, 150 soba, od čega 18 porodičnih, bar, restoran, četiri konferencijske dvorane i sobe za sastanke, wellness prostor i parkirna mjsta za goste hotela i građane. U planu je zapošljavanje oko 45 ljudi, koji bi prve goste mogli dočekati u drugoj polovini 2021.

- Ibis Styles je svetski hotelski lanac poznat po pristupačnim cenama i spoju udobnosti i prepoznatljivog dizajna, a taj dobro poznati brend omogućuje nam veliku fleksibilnost u izgradnji posebnosti hotela, bilo da se radi o jastuku, kupatilu, baru ili sveukupnom unutarnjem dizajnu. Imamo prostora da ispričamo priču o Rijeci kroz svaki detalj, i takvog proizvoda još nema u Hrvatsko, pa smo sigurni da ibis Styles donosi novi nivo kvaliteta, energije i gostoljubivosti na tržište Rijeke i Hrvatske. To je naša ambicija - poručili su iz firme Rijeka Property.

Vođa razvoja Orbis & Accor Grupe za srednjeistočnu Evropu Frank Reul kazao je da su "uzbuđeni što su njihovi partneri odabrali brend ibis Styles za ovako značajan hotelski projekt".


Rijeka kao najveća luka u Hrvatskoj nudi istovremeno robusno poslovno okruženje i ležerne sadržaje. Definitivno vidimo još prilika za razvoj, ne samo u Rijeci i glavnom gradu, već i na području cele Hrvatske, istakao je Reul.

Iz Accora ističu da je Hrvatska jedna od najprivlačnijih zemalja za hotelske investitore, dodajući da upravljaju luksuznim Rixos Libertas kompleksom u Dubrovniku, te da se iduće godine očekuje otvarenje Novotela u Zagrebu sa 170 soba.

Accor u portfoliju ima 38 poznatih hotelskih brendova, od ekonomskog segmenta poput Ibisa, Mercure i Novotela u srednjem segmentu, te Pullman i M Gallery u premijum, luksuzne brendove poput Raffles i Sofitel, kao i lifestyle brendove 25h i Mama Shelter.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.