Izvor: Tanjug | Sreda, 29.05.2019.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada odobrila GSP-u da zaposli 184 vozača - Plata 65.000 dinara

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Nadležna komisija Vlade Srbije odobrila je danas (29. maja) Gradu Beogradu prijem 184 vozača, od čega 84 u stalni radni odnos, a 100 na određeno vreme, rekao je Vesić, navodeći da u ovom trenutku GSP-u nedostaje 120 vozača, jer na ovim poslovima radi 2.685, a potrebno je 2.805 vozača.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je u GSP-u prosečna plata iznosi 65.000 dinara, dok je prošle godine bila 52.000 dinara, čime je Grad Beograd pokazao da je veoma važno da vozači budu bolje plaćeni i da se vodi računa o životnom standardu kako njih tako i drugih zaposlenih u komunalnom sistemu grada.

On je istakao da će do petka, 31. maja, na ulicama Beograda biti 40 novih autobusa, a do 24. juna još 30, dok će do kraja septembra u pogonu biti još 174 nova autobusa, što znači ukupno 244 nova vozila.

Vesić je istakao da je neophodno da naplata karata za prevoz bude bolja i pozvao sve kompanije da poštuju mišljenje Ministarstva finansija i kupuju mesečne karte za zaposlene ili da opravdaju trošenje tih sredstava orginalnim računima.

- Poreska uprava Srbije je nedavno, na zahtev Privredne komore Srbije, kompanijama koje posluju u Beogradu poslala jasno uputstvo kako se sprovodi mišljenje Ministarstva finansija, a nedavno sam se sastao i sa državnim revizorom koji mi je obećao da će prilikom kontrole javnih preduzeća, državnih organa i organa lokalne samouprave utvrđivati kako se sprovodi ovo mišljenje - rekao je Vesić i dodao da karte u prevozu moraju da se plaćaju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.